Dyp brødet i olie

By:

Her i landet står den på franskbrød om morgenen, og der skal smør på. I Italien er brød også til maden, det er tungere italiensk madbrød, og det dyppes i olivenolie. Desuden smager det helt fantastisk, og jeg købte god olie med hjem, da jeg holdt ferie i form af agriturismo toscana her i sommers. Den olie er den bedste, jeg nogensinde har smagt, og jeg oplevede processen med at lave olien helt tæt på under ferien. En af de mange spændende og anderledes oplevelser, som den ferie bød på.

Brød med krumme

Italiensk hvedemel er heller ikke som vores. Derfor har de brødtyper, der ikke lige er som vores. Her er det tunge og kraftige typer af mel, mens Italien har deres tipo 00, der giver et særligt bagværk. Det er også langkornede ris til risotto, det er pasta lavet i hånden, og hver ret har sin egen type. For sovsen er afgørende for pastaen – den skal hænge ved på den rette måde. Det er nærmest en synd at bruge en pasta, der ikke har den rette facon.

Det er sjove ting at lære, men noget, der giver god mening, når man så ser det i praksis. Jeg er blevet mange oplevelser rigere på bare 14 dage, og jeg vil gerne tilbage og blive endnu klogere på Italien og Toscana.

Mere end mad

Men det er mere end bare mad. Det er sol og sommer, det er afslappede dage, og det er varm velkomst. Det er en måde at holde ferie på, jeg aldrig bliver træt af. Jeg er da også helt sikker på, at jeg skal af sted igen hver eneste sommer. For der er ingen grund til noget andet, når jeg er blevet så vild med denne oplevelse. Resten af familien er heldigvis enige, så det er bare at få bestilt.